Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2018

На Хмельниччині за позовом прокуратури підприємство зобов’язано сплатити до бюджету півмільйона гривень збитків, завданих використанням землі без правовстановлюючих документів

Органами прокуратури області приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності.
 

Встановлено, що ще у 2012 році одне із підприємств стало власником будівель і споруд частини виробничого комплексу у м. Кам’янці-Подільському.
 

Рішенням міської ради власнику нерухомості затверджено технічну документацію із землеустрою та на землекористувача покладено обов’язок упродовж місяця укласти договір оренди ділянки.
 

Однак, всупереч вимогам законодавства та рішенню органу місцевого самоврядування, з того часу правовстановлюючі документи, що посвідчують право користування землею площею більше 18 тис. кв. м, так і не оформлені.
 

У зв’язку із цим, ділянка використовувалась безоплатно, а бюджет територіальної громади недотримував значні кошти.
 

Тому відповідною комісією обраховано збитки, завдані використанням землі, які суб’єкт господарювання добровільно відшкодувати відмовився.
 

«Вказане стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді», - повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Віталій Гриньків.
 

Місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення із недобросовісного землекористувача на користь міської ради 532 тис. грн. збитків.
 

Рішенням господарського суду Хмельницької області, залишеним в силі постановою суду апеляційної інстанції, позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Відтак, за реагування прокуратури недобросовісний землекористувач сплатить до бюджету м. Кам’янця-Подільського півмільйона гривень.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1918