Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2018

За принципової позиції прокуратури до 13 років ув’язнення засуджено чоловіка, який після вбивства свого знайомого намагався знищити сліди злочину та спалити тіло

Стороною обвинувачення у суді доведено вину жителя м. Деражня, який у жовтні 2015 року вчинив вбивство на території Ярмолинецького району.
 

Як встановлено досудовим розслідуванням, після розпивання спиртного у с. Нове Село Ярмолинецького району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, чоловік пішов до сусіднього будинку, де перебував потерпілий. Тоді між чоловіками виник конфлікт, під час якого зловмисник наніс своєму опоненту ножове поранення в область черевної порожнини. Від отриманих тілесних ушкоджень та крововтрати потерпілий помер на місці злочину.
 

Розуміючи наслідки скоєного, раніше судимий чоловік вирішив приховати сліди злочину. Для цього він інсценував пожежу, підпаливши диван, на якому залишив тіло вбитого, а сам повернувся до столу, де тривало застілля.
 

Обвинувачами в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство).
 

Вироком Шепетівського міськрайонного суду за принципової позиції сторони обвинувачення засудженому призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі.
 

«Будучи незгідним з рішенням суду першої інстанції, засуджений його оскаржив, однак апеляційним судом Хмельницької області цю скаргу залишено без задоволення», - повідомив начальник відділу прокуратури області Олексій Луговий.
 

Відтак, вирок суду набрав законної сили.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2229