Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2018

За втручання правоохоронців Хмельниччини підприємством до бюджету відшкодовано понад 1 млн грн податків

Прокуратурою Хмельницької області спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби в області продовжується активна робота щодо забезпечення надходження до державного бюджету загальнообов’язкових платежів та притягнення неплатників до визначеної законом відповідальності.
 

Так, слідчим управлінням фіскальної служби в області за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області здійснювалось досудове розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків одним із суб’єктів господарювання, яке надає послуги населенню.
 

Встановлено, що упродовж 2014-2017 років головний бухгалтер підприємства під час виплати заробітної плати працівникам не сплачував до бюджету податок на доходи фізичних осіб. При цьому, у поданій до фіскальної служби звітності сума сплаченого податку службовцем відображалась.
 

Вказане призвело до ухилення від сплати податку з доходів фізичних осіб у значних розмірах.
 

Завдяки скоординованим прокуратурою області заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям підприємство під час досудового розслідування сплатило понад 1 млн. грн. податків та штрафних санкцій.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський, наразі розслідування кримінального провадження за вказаним фактом завершено, прокуратурою області до суду скеровано обвинувальний акт за ч. 1 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків зборів (обов’язкових платежів)).
 
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання  у вигляді штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2176