Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2018

За втручання Старокостянтинівської місцевої прокуратури результати закупівлі продуктів харчування для школярів на суму понад третину мільйона гривень визнано недійсними

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення законодавства при проведенні публічних закупівель продуктів харчування для загальноосвітніх закладів Старокостянтинівського району.
 

Встановлено, що у лютому цього року тендерним комітетом відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закупівлю за бюджетні кошти 3 тис. кг масла вершкового.
 

Відповідно до умов вказаного правочину загальна вартість товарної продукції склала майже 315 тис. грн.
 

Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладених договорів, без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальні обсяги масла вершкового, що планується закупити зменшено на 241 кг, а загальну вартість предмету закупівель збільшено на 25 тис. грн.
 

Таким чином, протиправно збільшено ціну за одиницю товару, що не відповідає вимогам тендерної документації.
 

Разом з тим, згідно інформації Головного управління статистики у Хмельницькій області, інформації Міністерства фінансів України, ринкові ціни на масло вершкове з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткових угод не змінювались.
 

Тому, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання зазначеної додаткової угоди до договору про закупівлю товарів на загальну суму понад 336 тис. грн. недійсною.
 

Як повідомив керівник Старокостянтинівської місцевої прокуратури Василь Сліпець, рішенням господарського суду позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2256