Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2018

За принципової позиції прокуратури зловмисника, який пограбував інваліда, засуджено до 6 років позбавлення волі

Стороною обвинувачення в суді доведено вину 49-річного мешканця обласного центру у вчиненні грабежу, поєднаного з проникненням у житло.
 

Досудовим розслідуванням, яке за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури здійснювалося слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що у травні минулого року зловмисник, проник у будинок, де перебував власник, та, погрожуючи застосуванням насильства, відкрито викрав у нього 2,5 тис. грн.
 

Грабіжник знав, що чоловік є інвалідом 1 групи, а тому, потрапивши у помешкання, користуючись безпорадним станом потерпілого, безпідставно вимагав надати йому 200 гривень. Коли господар йому відмовив, він відібрав у старенького милицю та, погрожуючи фізичною розправою, став шукати кошти самостійно. Знайдені гроші чоловік забрав собі та втік з будинку.
 

Вироком Хмельницького міськрайонного суду обвинуваченого засуджено за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України до 4 років 6 місяців позбавлення волі.
 

Будучи незгідним з правовою кваліфікацією дій засудженого та призначеним покаранням, прокурор оскаржив рішення суду в апеляційному порядку.
 

В апеляційному суді стороною обвинувачення доведено, що в діях засудженого міститься склад більш тяжкого кримінального правопорушення, яке передбачене ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з проникненням у житло).
 

Відтак, як повідомив начальник відділу прокуратури області Олексій Луговий, за принципової позиції прокуратури вироком апеляційного суду Хмельницької області особу засуджено до 6 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2128