Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2018

Винним у порушенні вимог антикорупційного законодавства на Хмельниччині визнано колишнього суддю, який суддівство поєднував з іншою оплачуваною роботою

Правоохоронними органами Хмельниччини, як спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції, вживаються заходи для притягнення винних у порушенні вимог антикорупційного законодавства осіб до визначеної Законом відповідальності.
 

Закон України «Про запобігання корупції» передбачає ряд обмежень, яких повинен дотримуватись кожен посадовець. Так, однією з таких вимог для суб’єктів, на яких поширюється дія цього Закону, є заборона поряд з виконанням посадових обов’язків займатись іншою оплачуваною діяльністю.
 

Правоохоронцями виявлено порушення вказаних обмежень суддею одного із міськрайонних судів Хмельниччини.
 

Встановлено, що чоловік, перебуваючи на посаді судді, одночасно займався іншою оплачуваною роботою – працював у військовій частині на посаді тесляра.
 

За вказаним фактом працівниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України відносно представника Феміди складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.
 

За результатами судового розгляду справи про адміністративне правопорушення, проведеного за участі прокурорів прокуратури Хмельницької області, суддю, який під час розгляду справи подав у відставку, визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-4 КУпАП (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності).
 

У зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення, штраф на правопорушника не накладався.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2428