Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2018

Правоохоронцями Хмельниччини викрито посадовця державної виконавчої служби, який вимагав неправомірну вигоду за свою бездіяльність у рамках виконавчого провадження (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

За результатами спільних скоординованих дій правоохоронців викрито факт вимагання та одержання неправомірної вигоди старшим державним виконавцем одного із відділів ДВС Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області.
 

Так, 11 вересня 2018 року, за процесуального керівництва прокуратури області, співробітниками відділу по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в області, Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно із слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання вказаним посадовцем неправомірної вигоди у чоловіка, з якого у примусовому порядку стягуються кошти на утримання дитини.
 

За невинесення постанови про накладення на боржника штрафу, а також невжиття в рамках виконавчого провадження інших обмежувальних заходів зловмисник вимагав 15 тис. грн., які необхідно було передати через його знайомого.
 

Після передачі коштів правопорушника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням).
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 3159