Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2018

На Хмельниччині за втручання прокуратури недобросовісних орендарів позбавлено права користування комунальною нерухомістю

Органами прокуратури приділяється особлива увага захисту інтересів держави у сфері управління об’єктами державної та комунальної власності.
 

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою встановлено, що у 2015 році районною радою одному із приватних підприємств для розміщення кафетерію у користування на умовах оренди передано нежитлове приміщення комунальної власності у м. Старокостянтинів.
 

З того часу орендарем обов’язки щодо сплати орендної плати виконувались неналежно, що спричинило виникнення заборгованості перед місцевим бюджетом.
 

Діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення боргу, розірвання договору оренди комунального майна та повернення приміщення вартістю близько 100 тис. грн. законному користувачу.
 

Під час розгляду справи у суді відповідачем вимога прокурора виконана у добровільному порядку, нерухоме майно повернуто територіальній громаді.
 

Також, за позовом Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури із нежитлового приміщення школи у м. Дунаївці виселено приватного підприємця, який влаштував у ньому стоматологічний кабінет.
 

Незважаючи на законодавчу заборону використовувати майно навчального закладу не за призначенням, управлінням освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради це приміщення передано у користування для потреб, що не пов’язані з навчальним процесом.
 

На сьогодні рішення суду про визнання договору оренди майна недійсним та повернення приміщення балансоутримувачу виконано у повному обсязі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2188