Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2018

На Хмельниччині за втручання прокуратури розірвано договори про закупівлю продуктів харчування для учнів професійно-технічного навчального закладу

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» при проведенні державних закупівель продуктів харчування професійно-технічним навчальним закладом у м. Красилів.
 

Встановлено, що між закладом освіти та одним із товариств, що займається м'ясопереробною діяльністю, укладено договори про закупівлю продукції на загальну суму 185 тис. грн.
 

Однак, всупереч вимог законодавства у договорах купівлі-продажу не визначено які саме це мають бути продукти, їх найменування, асортимент та кількість продукції, що має бути поставлена.
 

У зв’язку із цим, встановити, які саме продукти потраплять на стіл до учнів неможливо.
 

Окрім цього, порушення принципів здійснення публічних закупівель створює умови для обмеження конкуренції та неефективного використання бюджетних коштів.
 

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання вказаних договорів про закупівлю недійсними.
 

Під час розгляду справи господарським судом Хмельницької області, відповідачами договірні відносини припинено у добровільному порядку.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2271