Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2018

За позовом прокуратури Хмельниччини із обігу вилучено немарковану алкогольну продукцію іноземного виробництва вартістю 100 тис грн

Податковим кодексом України визначено, що алкогольні напої, які ввозяться та зберігаються на митній території України повинні бути марковані у встановленому законодавством порядку, обіг немаркованої продукції забороняється.
 

За результатами санкціонованих обшуків, проведених слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області у приміщеннях магазинів, що займаються реалізацією продукції іноземного походження на території обласного центру, виявлено та вилучено алкогольні напої без марок акцизного податку встановленого зразка.
 

Загалом у двох таких магазинах виявлено 286 немаркованих пляшок алкогольної продукції іноземного походження різної місткості та найменування вартістю близько 100 тис. грн.
 

Як повідомив начальник управління представництва інтересів держави у суді Андрій Гаврилик, з метою недопущення вільного обігу вказаних товарів, прокуратура звернулась до суду з позовом про вилучення продукції.
 

Рішеннями Хмельницького окружного адміністративного суду позовні вимоги прокуратури задоволено.
 

Окрім того, на розгляді адміністративного суду наразі перебуває ще 4 аналогічні позовні заяви про вилучення більше як 800 пляшок алкогольної продукції  без марок акцизного податку встановленого зразка, виявленої правоохоронцями.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2999