Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2018

Старокостянтинівська місцева прокуратура забезпечує повернення у державну власність незаконно приватизованих земель та притягнення винних у зловживанні осіб до відповідальності

Кожному громадянину України гарантується право на безкоштовне отримання земельної ділянки.
 

Реалізація цієї норми закону проводиться шляхом подачі особою, яка бажає отримати земельну ділянку у власність, до органу виконавчої влади або місцевого самоврядування клопотання. В ньому заявник підтверджує, що раніше ним земельні ділянки даної категорії в межах норм безоплатної приватизації не отримувались.
 

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено випадки зловживання громадянами правом на отримання земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
 

Встановлено, що троє мешканців Старокостянтинівського району, приховуючи факт одержання землі в межах норм безоплатної приватизації, повторно безоплатно набули у власність для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки площею по 2 га, розташовані за межами населених пунктів Баглаївської та Пашковецької сільських рад Старокостянтинівського району.
 

За фактом шахрайського заволодіння ділянками місцевою прокуратурою упродовж 2018 року розпочато кримінальні провадження, за результатами розслідування яких до суду направлено три обвинувальних акти за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом обману).
 

Окрім того, з метою захисту інтересів держави,  до суду заявлено три позови про визнання недійсними наказів Головного управління Держгеокадастру в області, якими затверджено проекти землеустрою та ділянки надано у власність, та повернення спірних ділянок площею 6 га та вартістю чверть мільйона гривень у власність держави.
 

Як повідомив перший заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Мирослав Попадюк, на сьогодні рішенням Старокостянтинівського районного суду один із позовів прокуратури уже задоволено та незаконно приватизовану земельну ділянку  сільськогосподарського призначення площею 2 га повернуто у державну власність.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2102