Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2018

На Хмельниччині за реагування місцевої прокуратури попереджено незаконні витрати бюджетних коштів на суму майже 200 тис. гривень

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою за результатами вивчення стану законності у сфері публічних закупівель виявлено порушення вимог законодавства при використанні бюджетних коштів на закупівлю продуктів харчування для навчальних закладів.

Так, в лютому цього року між відділом освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради та одним із приватних підприємців району укладено ряд договорів про закупівлю харчових продуктів на загальну суму майже 200 тис. гривень.

Однак, всупереч вимогам законодавства у договорах купівлі-продажу не визначено асортименту, найменування, кількості, ціни за одиницю товару, а також вимог щодо якості продукції.

Реагуючи на виявлені порушення, у тому числі на порушення процедури проведення державних закупівель, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання зазначених правочинів недійсними.

Під час розгляду справи господарським судом договірні відносини відповідачами припинено у добровільному порядку.

Відтак, завдяки втручанню прокуратури попереджено незаконні витрати бюджетних коштів на суму близько 200 тис. гривень.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2177