Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2018

За позовом Шепетівської місцевої прокуратури річний розмір орендної плати за використання землі вартістю 2,6 млн грн збільшено вп’ятеро

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

На підставі рішення Шепетівської міської ради у квітні 2017 року в оренду для будівництва та обслуговування торгового комплексу місцевій мешканці надано понад 3 тис. кв. м землі у м. Шепетівка. Розмір орендної плати, згідно з умовами укладеного договору, складав 63 тис. грн.
 

Місцевою прокуратурою встановлено, що нормативну грошову оцінку земельної ділянки проведено з урахуванням положень законодавства, яке на час укладення договору втратило чинність, та вона є значно заниженою.
 

Так, вартість ділянки складає 2,6 млн. грн., а тому орендна плата має бути збільшеною на чверть мільйона гривень.
 

У зв’язку з цим, міською радою орендарю запропоновано внести зміни до вказаного договору та привести розмір плати за користування землею у відповідність до вимог законодавства. Однак, пропозиції органу місцевого самоврядування землекористувач проігнорував.
 

«Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура вжила заходи до захисту інтересів держави у судовому порядку», - повідомив керівник Шепетівської місцевої прокуратури Іван Комар.
 

Рішенням Шепетівського міськрайонного суду позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Відтак, завдяки реагуванню прокуратури розмір орендної плати за використання землі комунальної власності збільшено вп’ятеро (із 63 до           317 тис. грн.)
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1743