Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2018

На Хмельниччині за позовом місцевої прокуратури забудовники обласного центру сплатять до бюджету 1 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини продовжують активно реагувати на випадки недобросовісного виконання замовниками будівництва зобов’язань щодо пайової участі у створенні і розвитку інфраструктури.
 

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, господарським судом Хмельницької області задоволено два позови місцевої прокуратури про стягнення із замовників будівництва двох багатоквартирних житлових будинків в обласному центрі коштів пайової участі.
 

Встановлено, що вказаними суб’єктами господарювання із Хмельницькою міською радою на початкових стадіях будівництва укладено договори про пайову участь.
 

Однак, у визначений правочинами строк забудовники своїх зобов’язань про перерахування до бюджету коштів не виконали, вимоги законодавства та укладених із органом місцевого самоврядування договорів проігнорували.
 

У зв’язку із цим, з метою захисту інтересів держави та стягнення цієї заборгованості, органами прокуратури вжито заходи представницького характеру.
 

Відтак, на виконання рішень суду замовники будівництва сплатять понад 1 млн. грн. на розвиток інфраструктури м. Хмельницького.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2073