Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2018

За позовом Хмельницької місцевої прокуратури недобросовісного орендаря позбавлено права користуватись приміщенням вартістю 900 тис грн

Ще у 2013 році Хмельницькою міською радою фізичній особі-підприємцю в оренду передано нежитлове приміщення площею 77 кв. м., розташоване у центрі міста.
 

У порушення умов укладеного правочину, орендар плату за користування майном своєчасно та у повному обсязі не вносив, внаслідок чого утворилась заборгованість на загальну суму більше 70 тис. грн.
 

З метою стягнення цих коштів Хмельницькою місцевою прокуратурою до господарського суду подано заяву про примусове стягнення боргу і штрафних санкцій.
 

Рішення господарського суду Хмельницької області, яким позовні вимоги задоволено, наразі перебуває на примусовому виконанні органів державної виконавчої служби.
 

Водночас з моменту прийняття вказаного рішення суду підприємцем жодних проплат по орендній платі не здійснено, а тому перед місцевим бюджетом виник додатковий борг. Загалом сума заборгованості склала понад 120 тис. грн.
 

Діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура вчергове звернулась до суду. На цей раз – з позовом про стягнення заборгованості та розірвання договору оренди комунального майна, ринковою вартістю понад 900 тис. грн.
 

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Завдяки втручанню прокуратури за рішенням суду нерухоме майно повернуто у комунальну власність територіальної громади міста Хмельницького.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1730