Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2018

За втручання прокуратури Хмельниччини збільшено розмір орендної плати за використання землі комунальної власності вартістю 15 млн грн

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Встановлено, що на підставі рішення Хмельницької міської ради у 2009 році товариству в оренду надано 1,3 га землі, розташованої в обласному центрі. Розмір орендної плати, згідно укладеного договору, складав 3,6 відсотка від нормативної грошової оцінки ділянки.
 

На сьогодні вартість цієї земельної ділянки значно зросла та складає більше 15 млн. грн. Водночас орендна плата тривалий час лишалась незмінною – 114 тис. грн.
 

У зв’язку з цим, на вимогу прокуратури області, міською радою орендарю запропоновано внести зміни до вказаного договору та привести розмір плати за користування землею у відповідність до вимог законодавства. Однак, товариством пропозиції органу місцевого самоврядування проігноровано.
 

Тому прокуратура області вжила заходи до захисту інтересів держави у судовому порядку.
 

Під час розгляду позову господарським судом Хмельницької області відповідачем зміни до договору оренди землі внесено у добровільному порядку.
 

«Відтак, розмір орендної плати за використання землі збільшено до 475 тис. грн.», - повідомив начальник відділу прокуратури області Андрій Гаврилик.
 

Загалом, з початку року за реагування органів прокуратури розмір плати за користування землями комунальної власності збільшено на півмільйона гривень.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1829