Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2016

Шепетівська місцева прокуратура вимагає збільшення в п’ять разів розміру орендної плати за користування землями сільськогосподарського призначення

Шепетівською місцевою прокуратурою встановлено порушення вимог законодавства при використанні сільськогосподарських земель на території Тишевицької сільської ради.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук, розпорядженням Ізяславської РДА ще у 2006 році фермерському господарству було затверджено технічну документацію із землеустрою, та, на підставі трьох договорів оренди, передано у користування строком на 49 років понад 120 га сільгоспугідь.
 

Однак, як з’ясувалось, визначений у цих договорах розмір орендної плати не відповідав вимогам Податкового кодексу України, тривалий час не змінювався, а нормативно-грошова оцінка не визначена, у зв’язку із чим бюджет недоотримував значну суму коштів, яка становить понад 100 тисяч гривень щорічно.
 

Місцевою прокуратурою подано 3 позови до господарського суду щодо внесення змін до зазначених договорів оренди в частині встановлення нормативної грошової оцінки земельних ділянок та визначення орендної плати на передбаченому законодавством рівні.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2027