Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2014

Прокуратурою Хмельниччини завершено досудове розслідування стосовно колишніх високопосадовців обласної ради

    Слідчим відділом прокуратури Хмельницької області спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього голови обласної ради та начальника одного з управлінь облради у зловживанні службовим становищем, службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364, ч.2 ст.366, ч.3 ст.27 ч.2 ст.366 КК України).
    Досудовим слідством встановлено, що зазначені особи, в інтересах ТОВ «Ринок Будтранс-А», вказали занижений розмір орендної плати в договорі оренди  нежитлових приміщень загальною площею 2378 кв. метрів вартістю понад 4 мільйони гривень, які розташовані у м.Хмельницькому та перебувають у власності територіальних громад. Унаслідок незаконної передачі цих приміщень в оренду ТОВ колишніми високопосадовцями обласної ради бюджет недоотримав понад 400 тисяч гривень.
    Обвинуваченим обрано запобіжний захід – заставу та особисте зобов’язання відповідно, на їх майно накладено арешт.
   Додатково: рішенням господарського суду у повному обсязі задоволено позов прокуратури Хмельницької області в інтересах обласної ради до ТОВ «Ринок Будтранс-А» про визнання недійсним вищезазначеного договору оренди нежитлових приміщень. Позов мотивовано тим, що всупереч законодавству цей договір оренди укладений колишнім головою обласної ради з товариством одноособово, без погодження із сесією обласної ради, яка уповноважена розпоряджатися комунальним майном спільної власності територіальних громад.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2471