Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2023

9 років за ґратами за збут канабісу – вирок суду набрав законної сили

За результатами розгляду апеляційної скарги сторони захисту Хмельницьким апеляційним судом залишено без змін вирок Старокостянтинівського районного суду, яким 59-річного мешканця с. Самчики засуджено до 9 років позбавлення волі.
 
У 2020 році чоловік посіяв на своїй присадибній ділянці рослини конопель та всіляко сприяв їх росту: спушував ґрунт, прополював та піддобрював, а в подальшому виготовив і зберігав наркотичний засіб – канабіс.
 
Для збуту наркотиків він залучив односельчанина, який підшукував «клієнтів».
 
Під час проведення санкціонованого обшуку в будинку засудженого поліцейські виявили і вилучили 6 мішків із канабісом загальною вагою понад 30 кг, 16 рослин конопель, ваги, декілька мобільних телефонів, записники, а також незареєстрований пістолет «Шмайсер». 
 
Суд визнав його винним у вчиненні правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних засобів в особливо великих розмірах, а також у носінні та зберіганні вогнепальної зброї (ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 310, ч. 1      ст. 263 КК України) та призначив 9 років в’язниці з конфіскацією усього майна, окрім житла.
 
Сторона захисту оскаржила вирок у суді апеляційної інстанції.
 
Однак, уникнути покарання зловмиснику не вдалось – суд залишив рішення без змін, а апеляційну скаргу захисника на неправильну кваліфікацію дій та суворість призначеного покарання – без задоволення.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 795