Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2023

На вимаганні грошей та збуті наркотиків затримали трьох мешканців Шепетівського району (ФОТО, ВІДЕО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури на незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті наркотиків, а також на вимаганні викрито трьох мешканців Шепетівського району.
 
Організував діяльність неодноразово судимий мешканець Нетішина. Як спільників залучив осіб з кримінальним досвідом, з якими познайомився під час спільного перебування у місцях позбавлення волі.
 
Зловмисники підшукували наркозалежних осіб, що знаходяться на замісній терапії та за винагороду готові їм постачати та збувати метадон. Тим, хто відмовлявся, погрожували або ставили на так званий «лічильник» - 5-10 тисяч гривень щомісяця. Аби підняти вартість «товару», подрібнювали пігулки до порошкоподібного стану. Надалі збували PVP та метадон серед наркозалежних та інших осіб методом «з рук у руки».
 
Лідера злочинної групи затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому та одному спільнику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин) КК України, ще одному фігуранту – за ч. 2 ст. 307 КК України.
 
За результатами проведення санкціонованих обшуків вилучили наркотичні та психотропні речовини, «чорнові» записи з «клієнтами» та «боржниками».
 
Усім підозрюваним суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 948