Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2023

Захист прав дітей — головне завдання ювенальних прокурорів (ФОТО)

Міжнародний день захисту дітей – свято, яке звертає увагу дорослих на необхідність дотримання конституційних прав маленьких громадян.
 
Сьогодні як ніколи хочеться, щоб кожна дитина мала щасливе та мирне дитинство, без усіх жахіть війни.
 
Росія безжально забирає життя і руйнує долі, робить сиротами наше молоде покоління.
 
Агресор вбив щонайменше 484 українських дитини і ще майже тисячу дітей скалічив. І це далеко не вся малеча, на якій війна залишила свій відбиток. Мільйони маленьких українців були змушені покинути свої домівки.
 
Прокурорами Хмельниччини на захист прав дітей та інтересів держави в сфері охорони дитинства пред’явлено 28 позовів на суму понад 9,5 млн грн.
 
Вживаються заходи представницького характеру щодо захисту інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
 
Цьогоріч заявлено 8 позовів про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання органів місцевого самоврядування  нарахувати і виплатити одноразову грошову допомогу 53 дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування на загальну суму понад 800 тис. грн.
 
Чужих дітей не буває, адже всі вони – маленькі члени нашого суспільства, громадяни нашої країни.
 
Щоб підтримати діток, працівники Хмельницької обласної прокуратури та окружних прокуратур завітали до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Подолянчик», у якому перебувають діти-сироти та позбавлені батьківського піклування. Дітворі привезли подарунки та солодощі.
 
В свою чергу, для прокурорів стали дарунками радісні дитячі очі та щаслива усмішка.
 
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 722