Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2023

На Хмельниччині повідомлено про підозру групі осіб, які продавали тактичні аптечки, що завозились до України як гуманітарка для ЗСУ (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам за фактом продажу гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчинене в значних розмірах під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).
 
Чоловіки налагодили незаконну схему продажу персональних тактичних аптечок, які ввезені Благодійною організацією на територію України як гуманітарна допомога для військовослужбовців.
 
Встановлено, що злочинну схему організували жителі м. Києва, які під виглядом волонтерів отримували міжнародну гуманітарну допомогу нібито для ЗСУ, а потім перепродавали.
 
В ході моніторингу інтернету правоохоронці виявили, що вказані аптечки продаються в одному із інтернет-магазинів. Зокрема, зафіксовано факт продажу 150 аптечок вартістю понад 500 тис грн.
 
Під час проведення санкціонованих обшуків за адресами проживання та автомобілях фігурантів виявлено та вилучено комплекти аптечок, турнікети, кровоспинні засоби, бандажі, грошові кошти у розмірі 1500 доларів США, 600 Євро, 400 чеських крон та 490 тис грн, мобільні телефони, печатки, бланки звітності, чорнові записи, які підтверджують факти злочину.
 
Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників Управління СБУ в області.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1044