Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2023

Керівник обласної прокуратури відвідав Райківецьку виправну колонію (ФОТО)

Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник відвідав ДУ «Райківецька виправна колонія (№78)» та проінспектував роботу установи в умовах воєнного стану.
 
Очільник прокуратури здійснив обхід всієї території, звернув особливу увагу на матеріально-побутове, медико-санітарне забезпечення засуджених, наявність та утримання в належному стані укриття, додержання протиепідемічних заходів та стану залучення до роботи. Разом з тим, поспілкувався із засудженими та провів особистий прийом.
 
Питання, порушені перед прокурором, стосувалися здебільшого дострокового звільнення від відбування покарання чи помилування для подальшого проходження служби в лавах ЗСУ, заміни невідбутої частини покарання більш м’яким, законності накладених стягнень за вчинення дисциплінарних проступків у колонії. На всі питання в’язні отримали ґрунтовні відповіді.
 
Також Олексієм Олійником надано доручення розглянути можливість умовно-дострокового звільнення осіб, які виявили бажання захищати країну від окупантів.
 
Довідково: колонія розташована в с. Райківці Хмельницького району. Установа середнього рівня безпеки, де відбуває покарання більше 550 засуджених.
 
  
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 961