Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2023

За реагування прокуратури у комунальну власність повернуто 8 га гідрологічного заказника «Хоморські заплави» вартістю майже пів мільйона гривень

За результатами розгляду позову Шепетівської окружної прокуратури судом визнано недійсними рішення про передачу у приватну власність 10 га гідрологічного заказника на території колишнього Ізяславського району.
 
Встановлено, що Ліщанською та Сахновецькою сільськими радами прийнято рішення про передачу 6 земельних ділянок у приватну власність для ведення особистого селянського господарства.
 
Між тим, у жодному з документів не було зазначено, що надана земля є частиною гідрологічного заказника місцевого значення "Хоморські заплави", який створений з метою збереження в природному стані заболочених ділянок на берегах р. Хомори, з багатим видовим складом птахів, серед яких зустрічаються і червонокнижні.
 
Передавати такі землі у приватну власність законом заборонено.
 
Реагуючи на порушення, прокурори звернулись з позовами до суду.
 
На даний час розглянуто та задоволено в повному обсязі 5 позовів. Як наслідок, 8 га земель природно-заповідного фонду вартістю понад 494 тис грн повернуто у комунальну власність.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 911