Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2022

Заявляла, що Буча – це українська провокація: засуджено ще одну колаборантку

За публічного обвинувачення Окружної прокуратури міста Хмельницького суд визнав винною 59-річну хмельничанку у здійсненні колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).
 
Жінка в соцмережах регулярно розповсюджувала дописи з російською пропагандою, в яких українську владу звинувачують у брехливому висвітленні війни та виправдовують проведення так званої «спецоперації».
 
Так, вона активно репостила новини із російських пабліків, у яких українських захисників звинувачують у вбивствах мирного населення: «Буча-украинская провокация», «Ракета, ударившая по железнодорожному вокзалу Краматорска, принадлежит ВСУ».
 
Вироком Хмельницького міськрайонного суду колаборантку засуджено та призначено покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування, на 10 років.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників управління СБУ в області.
 
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1235