Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.10.2022

Заробіток на біді – судитимуть в’язня виправної колонії за шахрайство (ФОТО)

Прокурорами Хмельницької окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 29-річного в’язня Райківецької виправної колонії за фактом шахрайства, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України).
 
За даними слідства, відбуваючи покарання за крадіжку і шахрайство та маючи при собі мобільний телефон, засуджений в мережі «Фейсбук» створив фейкові облікові записи із нібито надання послуг з вивезення людей з тимчасово окупованих територій України.
 
На псевдо-оголошення відгукнулось двоє жителів окупованих регіонів. Вони погодились на запропоновану шахраєм в оголошенні «послугу» та перерахували кошти йому на картку.         
 
Всього злочинець ошукав людей на суму понад 5 тис грн.
 
Шахраю загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 3 років. Тому він продовжить свій строк перебування у колонії.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1134