Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2022

На Хмельниччині за поширення злочинного впливу у СІЗО судитимуть «смотрящого» (ФОТО)

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно 34-річного хмельничанина за фактом  встановлення та поширення злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1 Кримінального кодексу України).
 
Слідством встановлено, що перебуваючи в слідчому ізоляторі за підозрою у вчиненні умисного особливо тяжкого злочину, завдяки набутому авторитету серед засуджених чоловік отримав статус так званого «смотрящого».
 
Він особисто та через довірених осіб здійснював збір та розподіл коштів, забезпечував наповнення «злодійської каси», матеріальну підтримку осіб, які відбувають покарання у виправних установах регіону, а також передачу коштів так званим «злодіям в законі».
 
Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 446