Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2022

Радника міського голови на Хмельниччині судитимуть за колабораціонізм

Прокурорами Хмельницької окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно радника міського голови однієї із місцевих рад на території області за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).
 

За даними слідства, у квітні цього року під час обговорення у стінах виконавчого комітету подій, які відбуваються на території країни, чоловік публічно заперечив факт збройної агресії російської федерації проти України.
 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Хмельницького районного управління Головного управління Національної поліції в області.
 
 
Довідково: санкція ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1648