Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2022

4 роки ув’язнення за спробу «відкупити» сина від відповідальності – проголошено вирок місцевому мешканцю

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури мешканця м. Кам’янця-Подільського визнано винним у пропозиції та наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України). Йому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.
 

Події розпочались із порушення депутатом місцевої ради вимог фінансового контролю, визначених антикорупційним законодавством, – він не задекларував зміни у майновому стані після купівлі квартири.
 

Коли працівники поліції розпочали перевірку за цим фактом, батько правопорушника – також депутат місцевої ради, вирішив «допомогти» сину уникнути відповідальності, відкупившись неправомірною вигодою.
 

У січні 2019 року він запропонував начальнику підрозділу поліції 500 доларів США за не складання протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.
 

Оскільки про пропозицію надання неправомірної вигоди правоохоронець повідомив своє керівництво та прокурора, відразу після передачі коштів чоловіка затримано.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1324