Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2022

За принципової позиції прокуратури винуватиця смертельної ДТП триматиметься під вартою

Задовольнивши апеляційну скаргу Хмельницької обласної прокуратури апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та постановив нове, яким винуватиці смертельного ДТП обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.
 
Дорожньо-транспортна пригода сталася 4 квітня у Шепетівці. Місцева мешканка, сівши за кермо “Audi Q7” у стані сильного алкогольного сп’яніння, виїхала на зустрічну смугу та спричинила зіткнення з трьома автомобілями. Під колесами її позашляховика опинився 83-річний пішохід, який згодом помер у лікарні від отриманих травм.
 
Водійку затримали. Вона перебувала в ізоляторі тимчасового тримання.
 
Після оголошення їй про підозру слідчі за процесуального керівництва прокуратури звернулись із клопотанням до суду про обрання їй  найсуворішого запобіжного заходу – тримання під вартою.
 
Однак, Хмельницький міськрайонний суд частково задовольнив клопотання, надавши підозрюваній можливість внесення застави у розмірі майже 200 тисяч гривень.
 
Не погоджуючись з позицією суду прокуратурою внесено апеляційну скаргу, яка була задоволена – жінка буде перебувати під вартою без можливості внесення застави.
 
За вчинення злочину передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України – Порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами у стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого підозрюваній загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1560