Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2022

Судитимуть екскерівника Держгеокадастру, через дії якого з державної власності вибули землі вартістю майже 2 млн грн

Хмельницькою обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно екскерівника Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).
 
Слідством встановлено, що обвинувачений незаконно передав у приватну власність 34 га землі на території колишнього Дунаєвецького району, яка перебувала у постійному користуванні фермерського господарства.
 
Вартість земельних ділянок становить майже 2 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР НП України.
 
Довідково: санкція ч. 2 ст. 364 передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1420