Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2022

За вчинення майнових злочинів - найсуворіше покарання!

Нещодавно прокуратура повідомляла, що кожного, хто вчинятиме злочини проти власності в умовах воєнного стану, буде затримано та притягнуто до кримінальної відповідальності!
 
Але, як показує практика, превентивні заходи на людей не діють.
 
За період збройної агресії до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 35 кримінальних проваджень за фактами вчинення крадіжок.
 
У 2 кримінальних провадженнях обвинувальні акти вже скеровано до суду, ще у 4 – особам повідомлено про підозру.
 
До прикладу, 17 березня, біля одного з магазинів в обласному центрі, чоловік вирішив привласнити собі чужий велосипед. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України.
 
Ще двоє обікрали відділення поштового зв’язку у с. Вербка Хмельницького району. Вони також отримали підозри за цією ж статтею.
 
Прокуратурою вживаються заходи щодо утримання злочинців під вартою до винесення рішення судом.
 
Злодіям загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 8 років відповідно до внесених змін до Кримінального кодексу України.
 
«Тому вкотре попереджаємо, перш ніж вчинити щось подібне - подумайте двічі! Чи варте набуте злочинним шляхом майно декількох років життя, проведених за ґратами?» - застерігає керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1538