Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2022

Незаконна риболовля на території Національного природного парку «Подільські Товтри» - судитимуть поліцейського та трьох його спільників

Хмельницькою обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно поліцейського та трьох мешканців Кам’янець-Подільського району за фактом незаконного зайняття рибним промислом, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України).
 
За даними слідства, у липні минулого року правоохоронець з товаришами вирішили порибалити на території Національного природного парку «Подільські Товтри».
 
Забороненими знаряддями лову – сітками, вони виловили більше 30 екземплярів цінних та червонокнижних видів риб.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось  слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.
 
Довідково: санкція ч. 1 ст. 249 передбачає покарання у виді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1672