Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2022

Розтрата землі вартістю 1 млн грн – на Хмельниччині підозрюється сільський голова

За процесуального керівництва Шепетівської окружної прокуратури голові сільської ради повідомлено про підозру у підробці офіційних документів та розтраті майна у особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).
 
За даними слідства, у 2020 році обраниця громади підробила рішення сесії сільської ради про передачу в приватну власність 17 га землі.
 
Відповідно до фіктивних документів ділянки з-поміж інших громадян виділялись і на ім’я самої жінки, і на ім’я її чоловіка.
 
Уже після виготовлення проектної документації на землі вартістю понад 1 млн грн, спробу їх неправомірного відчуження попереджено накладеним в межах кримінального провадження арештом.
 
Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.
 
Підозрюваній загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до трьох років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Шепетівського районного управління ГУНП у Хмельницькій області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1444