Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2021

На Хмельниччині судитимуть "смотрящого"

Хмельницькою обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт щодо мешканця області, який обвинувачується у встановленні та поширенні злочинного впливу у державній установі «Хмельницький слідчий ізолятор» та нанесенні тілесних ушкоджень працівнику вказаної установи (ч.2 ст.255-1 та ч.2 ст.345 КК України).
 

За даними слідства, 30-річний молодик, перебуваючи тривалий час в місці попереднього ув’язнення за підозрою у вчиненні умисного тяжкого злочину, не дотримувався встановлених законом обов’язків, завдяки чому здобув повагу та авторитет серед ув’язнених.
 

У серпні 2020 року представниками «вищої групи» в неформальній ієрархії злочинного світу його «призначено» в статус особи, яка є кримінальним авторитетом, уповноваженим наглядати за дотриманням «загальноприйнятих в злодійських колах» правил поведінки, тобто так званим «смотрящим» за ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор».
 

Він особисто визначав осіб, відповідальних за дотримання «злодійських законів» в  окремих структурних частинах слідчого ізолятору, координував їх діяльність, а також встановлював правила поведінки серед осіб, схильних до злочинного способу життя.
 

Тоді ж, з метою збільшення особистого авторитету серед ув’язнених, спричинив легкі тілесні ушкодження працівнику установи.
 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 255-1 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років.
 

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1645