Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2021

На Хмельниччині працівника патрульної поліції викрито на вимаганні неправомірної вигоди за сприяння в одержанні посвідчення водія (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито командира роти батальйону Управління патрульної поліції в Хмельницькій області Департаменту патрульної поліції Нацполіції України.
 

За даними слідства, правоохоронець вимагав 10 тисяч гривень у місцевого мешканця за сприяння в успішній здачі іспитів для відновлення його права на керування транспортними засобами та одержання посвідчення водія.
 

За цю суму він гарантував вплинути на працівників Регіонального сервісного центру МВС у Хмельницькій області у прийнятті такого рішення.
 

Після одержання 250 доларів США неправомірної вигоди його затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з її вимаганням) та обрання запобіжного заходу.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють  слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.
 

Протиправну діяльність припинено спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області та Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2141