Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2021

Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник провів оперативну нараду з обговорення підсумків роботи за перше півріччя 2021 року (ФОТО)

Сьогодні, 16 липня, у Хмельницькій обласній прокуратурі під головуванням керівника відбулась оперативна нарада, на якій обговорено підсумки роботи за півріччя, окреслено пріоритети та завдання на наступний період.
 

Олексій Олійник відзначив здобутки прокурорів за шість місяців.
 

Зокрема прокурорами регіону здійснювалося процесуальне керівництво у понад 45 тис кримінальних проваджень, досудове розслідування у п’ятій частині яких закінчено. Результатом належного підтримання працівниками прокуратури державного обвинувачення стало ухвалення судами більше 800 обвинувальних вироків.
 

Завдяки вжитим правоохоронцями спільним заходам зменшилась кількість особливо тяжких та тяжких злочинів, проти життя та здоров’я особи, власності, в тому числі крадіжок, грабежів, розбоїв, вимагань та шахрайств, проти громадської безпеки, проти громадського порядку та моральності, порушень правил безпеки дорожнього руху та незаконних заволодінь транспортними засобами.
 

Суттєво, майже на 40 %, зменшився рівень дитячої злочинності.
 

Посилено роботу правоохоронних органів щодо виявлення злочинів у сфері охорони довкілля.
 

Правоохоронними органами викрито 6 злочинних угруповань, у тому числі 1 злочинну організацію, якими у складі 23 осіб вчинено 40 кримінальних правопорушень.
 

Продовжується активна протидія злочинам щодо участі громадян України у складі незаконних збройних формувань «ЛНР» та «ДНР». У цьому році розпочато розслідування у 3 таких кримінальних провадженнях, до суду скеровано обвинувальні акти у 4 провадженнях, у яких здійснювалось спеціальне досудове розслідування.
 

Прокуратурою, в координації з іншими правоохоронними органами, проведено активну робота з протидії корупційним проявам.
 

У вчиненні корупційних правопорушень викрито депутатів та голів місцевих рад, посадовців Головного управління ПФУ в області, службовців комунальних підприємств, адвокатів, посадовців органів державної влади та контролю, банків, підприємств, установ та організацій.
 

Розслідувано низку актуальних проваджень на пріоритетних напрямках діяльності, зокрема в бюджетній, кредитно-фінансовій сферах, з питань земельних правовідносин тощо.
 

За фактами вчинення корупційних злочинів прокурорами до суду направлено 40 обвинувальних актів.
 

Забезпечено виконання конституційної функції представництва прокурором інтересів держави в суді.
 

«Загалом на захист інтересів держави заявлено позовів на суму 286 млн грн, розглянуто та задоволено на суму 246 млн грн», - наголосив керівник.
 

Повернуто та попереджено незаконне надання 2278 га земель. Реально виконано рішень судів на 178 млн грн.
 

Попри досягнутих результатів, головною темою для обговорення стали напрямки діяльності, які потребують активізації.
 

Очільник відомства зосередив увагу на основних пріоритетах –  посилення протидії корупційним проявам, організованій злочинності, зловживанням у бюджетній сфері, незаконним оборудкам із землею, протидії кримінальним правопорушенням у сфері довкілля, адміністрування податків та пов’язаних із відмиванням майна, одержаного злочинним шляхом, кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством.
 

За результатами оперативної наради визначено та заплановано ряд конкретних заходів, спрямованих на підвищення результативності та ефективності діяльності органів прокуратури області на наступне півріччя.
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1408