Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2021

Керівника хмельницького комунального підприємства судитимуть за розтрату грошових коштів

Окружною прокуратурою міста Хмельницького до суду направлено обвинувальний акт за фактом розтрати майна комунального підприємства, вчиненої шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України).
 

Як повідомив керівник окружної прокуратури Іван Комар, упродовж 2015-2016 років виконувач обов’язків директора комунального підприємства Хмельницької обласної ради здійснив розтрату 190 тис грн.
 

Частина коштів перераховувались на рахунок одного із фермерських господарств, кінцевим бенефіціарним власником якого є батько обвинуваченого, під виглядом оплати неіснуючих транспортних послуг та товарно-матеріальних цінностей.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області.
 


Довідково: санкція ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1750