Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2021

Керівництво Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області судитимуть за вимагання коштів у підлеглих (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди злочинною організацією, створеною керівництвом Головного управління Пенсійного фонду України в області.
 

Дії начальника та заступника начальника Головного управління, а також трьох керівників його структурних підрозділів кваліфіковано за ч. 3 ст. 255 (створення злочинної організації, участь та керівництво нею, вчинені службовою особою з використанням службового становища) та ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням, вчинене злочинною організацією) Кримінального кодексу України.
 

За даними слідства, начальниця управління, яка очолювала установу майже 20 років, розробила злочинний план одержання від підпорядкованих працівників частини їхньої заробітної плати – надбавки за інтенсивність праці.
 

Для його реалізації до складу злочинної організації жінка залучила ще чотирьох своїх підлеглих, аби ті здійснювали контроль за обліком нарахування вказаної виплати та її надходженням членам угрупування.
 

 «Зважаючи на службову залежність, працівники були змушені виконувати неправомірні вимоги керівництва та упродовж січня-липня 2020 року передали спільникам понад 100 тис грн», - повідомив начальник відділу обласної прокуратури Михайло Войтюк.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області у взаємодії із Управлінням СБУ в Хмельницькій області та Управлінням стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 


Довідково: санкція ч. 3 ст. 255 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 13 років з конфіскацією майна, а ч. 3 ст. 368 – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2031