Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2021

На Хмельниччині адвоката судитимуть за незаконні оборудки з нерухомістю вартістю більше 600 тис грн

Окружною прокуратурою міста Хмельницького до суду направлено обвинувальний акт за фактом зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права та службового підроблення, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України).
 

Чоловік, який зараз працює адвокатом, вчинив злочинні оборудки ще перебуваючи на посаді юрисконсульта однієї з банківських установ.
 

На підставі підроблених ним документів неправомірно знято заборону відчуження із нерухомості, яка перебувала в іпотеці банку.
 

Відтак сім’я хмельничан за незаконного сприяння посадовця банку розпорядилась не тільки отриманим кредитом у  розмірі 94 тис доларів, а й заставним майном в обласному центрі вартістю більше 600 тис гривень.
 

«У свою чергу банк втратив можливість повернути надані кошти та звернути стягнення не предмет іпотеки», - повідомив керівник окружної прокуратури Іван Комар.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області.
 

Довідково: найсуворіша міра покарання за статтями обвинувачення передбачена санкцією ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1654