Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2021

До суду направлено обвинувальний акт відносно поліцейського, підозрюваного у вчиненні смертельної ДТП (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, завершено досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людини.
 

Дорожньо-транспортна пригода сталась у лютому цього року в селі Писарівка за участі поліцейського відділу Хмельницького районного управління поліції ГУНП у Хмельницькій області.
 

Керуючи автомобілем «OPEL OMEGA» у стані алкогольного сп’яніння, правоохоронець під час обгону попутного транспортного засобу здійснив наїзд на пішохода.
 

В результаті дорожньо-транспортної пригоди жінка віком 50 років отримала травми, не сумісні з життям.
 

Після вчиненого водій зник з місця події, однак невдовзі його було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваного відсторонено від посади та йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Володимир Готра, обвинувальний акт направлено для розгляду до Волочиського районного суду.
 


Довідково: санкція ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1723