Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2021

На Хмельниччині за позовом обласної прокуратури псевдо-фермер поверне у державну власність 200 га землі вартістю понад 14 млн грн

За результатами розгляду позовної заяви Хмельницької обласної прокуратури постановою Північно-західного апеляційного господарського суду прийнято рішення про припинення неправомірного використання 200 га землі державної власності вартістю 14,6 млн грн на території Шепетівського району.
 

Ділянки для ведення фермерського господарства передано місцевому мешканцю у пільговому порядку – без проведення аукціону на право оренди.
 

Прокурорами доведено, що ця процедура була протиправно використана для отримання прав на земельні ділянки державної власності, оскільки для передбачених цілей він їх не використовував, а відразу ж передав суб’єкту господарювання у суборенду.
 

Реагуючи на порушення, прокуратура заявила позовні вимоги про визнання недійсними наказів та рішень Головного управління Держгеокадастру в області, договорів оренди та суборенди земельних ділянок.
 

«Судом апеляційної інстанції цю позицію підтримано та позов задоволено», - повідомив начальник управління обласної прокуратури Андрій Гаврилик.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1373