Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2021

Патрульного судитимуть за збут службової інформації

Хмельницькою обласною прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за ч. ч. 1, 2 ст. 361-2, ч. ч. 2, 3 ст. 362 Кримінального кодексу України (несанкціоноване копіювання та збут інформації з обмеженим доступом, яка обробляється в автоматизованих системах, що призвело до її витоку, вчинені повторно).
 

Встановлено, що поліцейський сектору реагування патрульної поліції Кам’янець-Подільського відділу поліції ГУНП в області незаконно копіював інформацію з автоматизованої системи МВС України «Інформаційний портал Національної поліції України».
 

За збут конфіденційних відомостей щодо реєстрації транспортних засобів, їх власників та про накладені на них обтяження правоохоронець отримував від замовників відповідну плату.
 

За клопотанням сторони обвинувачення патрульного відсторонено від посади.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилось слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.
 

Довідково: максимальна міра покарання за статтями обвинувачення передбачена ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1467