Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2021

Жінкам, підозрюваним у торгівлі наркотичними засобами та психотропними речовинами, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (ФОТО)

За принципової позиції Хмельницької обласної прокуратури двом жінкам, підозрюваним у збуті наркотичних засобів та особливо небезпечних психотропних речовин, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 

В ході досудового розслідування кримінального провадження, що за процесуального керівництва обласної прокуратури здійснюється слідчим управлінням ГУНП в області, у взаємодії із працівниками УБН в Хмельницькій області ДБН НП України встановлено, що жінки віком 20 та 27 років займались незаконним обігом наркотичних речовин.
 

З метою незаконного отримання прибутку вони збували особливо небезпечні речовини - канабіс, амфетамін та PVP.
 

Свою злочинну діяльність здійснювали на території обласного центру та у Волочиську шляхом передачі заборонених речовин «з рук в руки».
 

Проведеними обшуками за місцем проживання фігуранток виявлено і вилучено наркотичні засоби та психотропні речовини, а також саморобні пристрої для їх вживання.
 

Обом жінкам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконний збут психотропної речовини та особливо небезпечного наркотичного засобу, вчиненого повторно).
 

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення та завершення досудового розслідування.
 


Довідково: санкція ч. 2 ст. 307 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1448