Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2021

На Хмельниччині судитимуть місцевого мешканця, який незаконно заволодів двома автомобілями вартістю більше 2 млн грн

Хмельницькою обласною прокуратурою затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт відносно мешканця Хмельницького району за підозрою у вчиненні шахрайства та заволодінні двома транспортними засобами вартістю понад 2 млн грн.
 

В ході досудового розслідування кримінального провадження, що за процесуального керівництва обласної прокуратури проводилось слідчим управлінням ГУНП в області у взаємодії із співробітниками обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції, встановлено, що 37-річний місцевий мешканець ошукав подружжя з м. Могилів-Подільський, що на Вінниччині.
 

Сім’я у кредит придбала автомобіль «SKODA KODIAQ» вартістю 35 тис доларів США, а уже за кілька місяців через потребу у грошових коштах на лікування дитини за межами країни була змушена його терміново продати. На оголошення про продаж транспортного засобу швидко відгукнувся хмельничанин, який взамін на доручення на право користування автівкою надав розписку про обов’язок оплатити кредит та вже погашену потерпілими суму.
 

Перерахувавши власникам автомобіля лише 2800 доларів США, недобросовісний користувач, незважаючи на скасування попередньо виданого на його ім’я доручення, на підставі фіктивного договору неправомірно відчужив його мешканцю Закарпатської області в обмін на інший – «AUDI A7» вартістю майже 50 тис доларів США.
 

Окрім того зловмисник ошукав свого знайомого, пообіцявши за 50 тис грн допомогу у переміщенні придбаного автомобіля через митний кордон.
 

Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортними засобами, що завдало великої матеріальної шкоди), ч. 1, 4 ст. 358 (підроблення та використання підробленого офіційного документа) направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково: максимальне покарання відповідно до санкцій вказаних статей передбачене ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України – позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна або без такої.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1596