Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2021

За позовом Хмельницької обласної прокуратури скасовано право приватної власності на 310 га землі вартістю більше 18 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять роботу із захисту інтересів держави в сфері земельних відносин.
 

За результатами розгляду позову Хмельницької обласної прокуратури судом прийнято рішення про скасування державної реєстрації права приватної власності на 310 га землі, розташованої на території Летичівського району.
 

Встановлено, що ці ділянки із 1995 року на праві колективної власності належали агрофірмі, яка згодом реорганізувалась у товариство.
 

Попри те, що за таких умов землі підлягають розподілу органом місцевого самоврядування між колишніми членами сільгосппідприємства або ж передаються у комунальну власність, правонаступником агрофірми зареєстровано право власності на них за собою.
 

За реагування прокуратури порушення усунуто та землі вартістю більше 18,6 млн грн підлягають передачі у розпорядження місцевої територіальної громади.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1711