Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2020

Бухгалтера, який «донарахував» собі заробітної плати та інших виплат на 140 тис грн, засуджено до двох років обмеження волі

Працівниками Хмельницької місцевої прокуратури у суді доведено вину заступника головного бухгалтера одного з місцевих підприємств, який заволодів коштами роботодавця на загальну суму 140 тис грн.
 

Досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчими Хмельницького відділу поліції ГУНП в області, встановлено, що він вніс до наказу про преміювання недостовірні відомості про збільшення собі розміру відповідних виплат.
 

Окрім того, зловживаючи своїм службовим становищем, майже рік з рахунку підприємства на свій особистий картковий зарплатний рахунок чоловік безпідставно перераховував кошти під виглядом зарплати, доплат, авансу та, навіть, матеріальної допомоги на оздоровлення.
 

Таким чином працівник неправомірно заволодів грошовими коштами підприємства на загальну суму 140 тис грн.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем),  ч. 3 ст. 362 (несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі, вчиненими особою, яка має право доступу до неї, що заподіяло значну шкоду) та ч. 1 ст. 366 (внесення до офіційного документу завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України.
 

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 2 років обмеження волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з обслуговуванням товарно-матеріальних цінностей, строком на 2 роки.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1556