Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2020

Хмельницька місцева прокуратура вимагає припинення неправомірного використання земельних ділянок вартістю більше 8 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.
 

В межах реалізації представницьких повноважень Хмельницькою місцевою прокуратурою виявлено порушення при використанні землі сільськогосподарського призначення.
 

Встановлено, що у серпні цього року рішенням сільської ради у користування фермерського господарства на умовах оренди передано 60 земельних ділянок загальною площею близько 120 га.
 

Вартість цієї землі, розташованої за межами с. Гнатівці Хмельницького району, складає 8,3 млн грн.
 

Разом з тим, виявилось, що передача ділянок відбулась в обхід встановленої законом конкурсної процедури – без проведення земельних торгів, як цього вимагає Земельний кодекс України.
 

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави та припинення неправомірного використання землі, прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання вказаного рішення сесії сільської ради недійсним.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1856