Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2020

Посадовцю органів пробації, підозрюваному у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди, обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту

Дорожньо-транспортна пригода сталась 17 листопада цього року по вул. М. Островського у м. Шепетівка за участі посадовця структурного підрозділу філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області.
 

Керуючи автомобілем «KIA Optima» у вечірню пору доби, він не врахував дорожньої обстановки, не надав переваги у русі пішоходам, які переходили проїзну частину по нерегульованому пішохідному переходу, та здійснив наїзд на них.
 

В результаті дорожньо-транспортної пригоди двоє жінок віком 34 та 35 років отримали тілесні ушкодження та на теперішній час перебувають на лікуванні у медичних закладах.
 

Після вчиненого водій залишив автомобіль посеред дороги та зник з місця події, а згодом самостійно звернувся до органів поліції, де його було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури слідчими слідчого управління територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, водію повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілим тяжке тілесне ушкодження).
 

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та його відсторонено від посади.
 

Вживається комплекс заходів, спрямованих на встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, та завершення досудового розслідування.
 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2147