Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2020

На Хмельниччині за позовом прокуратури державі повернуто майже 3 гектари лісу, який зобов’язано звільнити від незаконної забудови (ФОТО)

В межах реалізації конституційної функції представництва інтересів держави у суді, органами прокуратури вживаються заходи щодо забезпечення законності у сфері захисту земельних відносин.
 

За результатами розгляду судом позову Хмельницької обласної прокуратури припинено довгострокове користування ділянкою площею 2,7 га у лісовому масиві, що знаходиться на території Давидковецької сільської ради Хмельницького району, та колишнього орендаря зобов’язано привести її у попередній стан, звільнивши від незаконної забудови.
 

Підставою для реагування прокуратури стали виявлені порушення під час використання земельної ділянки лісового фонду.
 

Встановлено, що у 2012 році між Хмельницькою районною державною адміністрацією та одним із товариств укладено договір, яким суб’єкту господарювання у користування для рекреаційних цілей передано лісову ділянку.
 

Виявилось, що усупереч умов укладеного строком на 47 років договору та існуючої законодавчої заборони на здійснення капітального будівництва на лісових ділянках, зазначеним товариством на орендованій землі у 2014-2015 роках самовільно побудовано одноповерховий туристичний кемпінг із мансардним поверхом.
 

За позовом прокуратури вказане будівництво зобов’язано знести, а земельну ділянку повернути у попередній стан.
 

Окрім того, рішенням господарського суду Хмельницької області задоволено позовні вимоги прокуратури про розірвання договору довгострокового тимчасового користування та повернення ділянки державі в особі Хмельницької обласної державної адміністрації.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1726